Call us: +31 (6) 48 38 43 39 / mail us:  info@vacanze-bella-toscana.com

Met kinderen in Toscane

door | 29 mrt 2021 | Dagje uit, Plaatsen

Voor kinderen is Toscane ook een ideale vakantiebestemming. De omgeving is prachtig, de zon schijnt en ook zij houden allemaal van de Italiaanse keuken. Naast dat we onze dagen vullen met zwemmen, spelen en ijsjes eten zijn er ook andere leuke dingen te doen.

Florence, vrolijke verkeersborden met grapjes

Als je door Florence wandelt, zie je ze overal: de grappige verkeersborden.  Er zijn tientallen, zo niet honderden, werken van Clet Abraham in Florence te vinden. Wanneer je Florence bezoekt zul je ongetwijfeld zijn verkeersborden tegenkomen als je door de stad loopt. Kinderen vinden dit fantastisch.

Parco di Pinocchio, het Pinokkiopark in Collodi (bij Lucca)

Wist jij dat Pinokkio uit Toscane komt? Daarom vindt je in Toscane het Pinokkiopark. Dit is een park vol beelden met bekende Pinokkiofiguren. Daarnaast zijn er een paar kermisattracties aanwezig, een speeltuintje, een doolhof en een klimparcours en een knutselatelier aanwezig. Verwacht hier geen spektakel; het is een prachtig park met beelden uit het verhaal van Pinokkio – een goede reden om dat onderweg naar je vakantieadres voor te lezen of te luisteren. De grande finale van het park zal kinderen lang bijblijven: je eindigt in de bek van de walvis!

De hoogste glijbaan van Toscane (Piccolo Mondo bij Pisa)

Dit amusementspark ligt in de buurt van Pisa, en voor kinderen een echt feest met de hoogste glijbaan in Toscane. Andere attracties zijn karten, een 5D bioscoop, wat kermisattracties voor kinderen en een zwembad.

Gelato van GROM

Een ijsje is voor iedereen, van jong tot oud, een traktatie. Een van de favorieten van Stedenman is Gelateria Grom, die je in Toscane in Florence, Lucca, Siena en Viareggio vindt. Kies voor de altijd bijzondere smaak van de maand, voor het onovertroffen vanille-ijs of voor een van de frisse fruitsmaken. Buonissimo!