Call us: +31 (6) 48 38 43 39 / mail us:  info@vacanze-bella-toscana.com

1 dag in Florence

door | 9 apr 2021 | Dagje uit, Lekker eten en drinken, Plaatsen

Het is geweldig om een dag in Florence te zijn! wist je dat je vanuit Florence binnen 1,5 uur met de trein in het centrum van Rome bent? Florence is de hoofdstad van de bekende regio Toscane, het wordt de Renaissancestad van Italië genoemd. Dit is omdat je over gebouwen en kunst uit deze periode vindt.

Toch even een waarschuwing: in de zomermaanden is het in Florence waanzinnig druk. Grote groepen toeristen zwermen door het centrum en over Ponte Veccio waar je dan alleen maar kan schuifelen. Ook de prijzen gaan in deze periode hierdoor omhoog, let dus goed op waar je neerstrijkt. Maar laat je hier niet door weerhouden om Florence te bezoeken, het is namelijk een super leuke stad!

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Dit is een van de grootste kathedralen van Europa. Het is een pratig gebouw, met de schitterende koepel als pronkstuk. Zowel de buitenkant als de binnenkant is bijzonder, binnen is het versierd met mooie schilderingen.
Helaas staat er altijd een lange rij om binnen te komen, hier moet je wel geduld voor hebben. De kathedraal zelf is gratis, alleen voor de museum en crypte heb je een ticket nodig. Wil je de koepel beklimmen moet je van te voren een tijdslot boeken. Maar wanneer je naar de naastgelegen Campanile gaat en deze beklimt heb je veel mooier uitzicht, je ziet dan de stand inclusief de dom!

De Campanile

Zoals ik hiervoor al beschreven heb, kan je de Campanile beklimmen die pal naar de dom staat. Ook hier kan de rij enorm lang zijn! De Campanile is 85 meter hoog en je hebt vanaf drie etages een uitzicht over Florence.

Ponte Vecchio

Eens van de mooiste hoogtepunten van Florence is de Ponte Vecchio. De oude brug zit vol kleine juwelierswinkeltjes, dit stamt vanuit een oude traditie. Sinds de 16e eeuw zitten hier edelmeden in kleine hokjes op de brug.
Je hebt een speciale gang die hoger dan de gewone brug loopt, deze wel gebouwd door de rijke familie De Medici, zij wilde niet tussen het gewone volk van Florence lopen.

Forte di Belvedere

Het is wel een hele klim, maar het uitzicht maakt dit zeker goed! Vanaf het Forte di Belverde heb je een prachtig uitzicht over Florence. Verwacht niet te veel van het fort zelf, het gaat hier vooral om het uitzicht. En eerlijk gezegd ook voor de rust, want het is een stuk rustiger dan de drukke straten in de binnenstad!