Call us: +31 (6) 48 38 43 39 / mail us:  info@vacanze-bella-toscana.com

Wat te doen in Lucca?

door | 9 apr 2021 | Dagje uit, Genieten, Lekker eten en drinken, Plaatsen

Stadsmuur van Lucca

Als je aan Lucca denkt, denk je aan de stadmuur die het oude centrum van de stad omsluit sinds 180v.Chr. De huidige stadmuur is gebouwd om de stad te verdedigen tegen aanvallen (1504-1645).
De stadsmuur is slechts gebruikt als verdedigingslinie tegen het water van de rivier Serchio toen deze ver buiten zijn overs trad.

De muur is mooi onderhouden en heeft een maximale hoogte van 12 meter hoog en een breedte van 30 meter.  Aan de bovenkant is de stadsmuur voorzien van een park en naast dit park lopen fiets- en wandelpaden. Fietsen kunnen daar gehuurd worden. Totaal zijn er 6 mooie toegangspoorten om te bewonderen. Je hebt een goed uitzicht over het oude centrum vanaf de stadmuur.

Torre dei Guinigi

Een ware blikvanger van de stad is de 44 meter hoge Torre dei Guinigi. Familie Guinigi liet in de 14e eeuw de toren bouwen, naast hun paleis. Het was bedoeld als een verdedigingstoren en een teken van welvaart. De toren is in de Romaans-Gotische stijl gebouwd.

Je bereikt de toren door maar liefst 230 treden te betreden, die steeds smaller worden. Tijdens deze klim zijn er vele fresco’s die het trappenhuis decoreren, je ziet hier de geschiedenis van Lucca. Ook kom je gedecoreerde raampartijen met drie of vier ramen tegen.

Er wacht een volgende verassing als je boven aan bent gekomen. Op het dak groeien enkele bomen tussen enkele bloembedden. Je hebt een ademend uitzicht waarbij het ovale Piazza dell’Anfiteatro zeker herkenbaar is.

San Michele in Foro

Piazza San Michele ligt centraal in het oude centrum van Lucca en is al meer dan 2000 jaar het middelpunt van de stad.

Hier wordt handel gedreven, overwinningen gevierd en openbare toespraken zijn toegestaan. Hier wordt marmer gecombineerd met weldadige decoraties. Tegenover de ingang van de kerk staat het standbeeld van Francesco Burlamacch, een belangrijke politicus uit de 16e eeuw.

Sinds 1070 staat op de plaats van het oude Romeinse forum de kerk San Michele in Foro. Na een bouw van 200 jaar bleef er geen geld over om de kerk te voltooien. Dit kwam omdat de voorgevel van de kerk zo indrukwekkend en kostbaar was, deze is in verhouding ook veel groter dan de rest van de kerk.

De vele beeldhouwwerken en gedraaide bogen en zuilen zijn een mooi voorbeeld van de architectuur in de 11e en 12e eeuw. Veel Italianen beschouwen deze kerk als een van de mooiste van heel Toscane. Het interieur is zee bezienswaardig, talloze fresco’s, schilderijen en sculpturen.

Piazza dell’Anfiteatro

Dit plein staat ook bekend onder de naam Piazza del Mercato, een ovale mooi aangelegd plein. Deze vorm is gekozen omdat hier in de tweede eeuw na Christus een Romeins amfitheater heeft gestaan en plaats bood aan 10.000 toeschouwers.

Enkele huizen op dit plein hebben stenen die afkomstig zijn van het originele theater en ook de boog aan de linkerzijde stamt uit deze periode. Na het amfitheater heeft op deze plaats een gevangenis, slachthuis en zoutopslag pakhuis gestaan. Dit plein stamt uit 1830 en een aantal van het oude amfitheater ligt nog 2 meter onder de grond. Hier vind je diverse restaurants, cafés en souvenirwinkels. Op het plein hebben alle gebouwen een andere hoogte, hierdoor krijgt het een oude uitstraling.